Çene Dolgusu
Jawline’ın anlamı ne?Çeneye yapılan iltifatları çok sık duymasak da, güzelliğimizin farkında olmadığımız önemli bir unsurudur çene yapımız. Estetik olarak sorunsuz olduğunda fark edilmeyen ama en ufacık bir kusurda, yüzdeki simetriyi büyük ölçüde etkileyen bir unsur. Çene estetiği veya çene dolgusunu bugüne dek çok duymadıysak da günden güne artan bir üne kavuşuyor. Angelina Jolie, çene estetiğini ön plana çıkaran ünlülerin başında. Üstelik çene dolgusunun başka bir ayrıcalığı da kadın ve erkeklerin neredeyse eşit oranda bu uygulamayı tercih ediyor oluşu. Çünkü keskin bir çene, maskülen görünümün en önemli tamamlayıcılarından biri. Kadınlar içinse çene hattı, daha güçlü, daha seksi ve zarif bir görünümün çizgisi.
Jawline’ın anlamı ne?
Alt çene hattı anlamına gelir. Yüzümüzün an hatlarını belirleyen alt çene çizgimizin daha çekici, daha kesin hale gelmesini sağlayan yöntem de sıklıkla Jawline adıyla anılır.
Güzel bir çenenin kriterleri nelerdir?
İdeal çene formu; çenenin uç kısmından kulaklara kadar devam eden hattın belirgin olduğu, çene ucunun altın oran dahilinde sivri, gıdı ve çene birleşim noktalarının net, çene köşelerinin keskin olduğu yapıdır.
Ankara çene dolgusu fiyatı öğrenin & sorularınızı iletin
Ankara çene dolgusu fiyatı öğrenmek, uygulama hakkında bilgi almak, aklınıza takılan soruları sormak ya da uygulamanın size uygun olup olmadığını danışmak için 0532 665 5315 numaralı telefonlardan mesai saatlerinde bize ulaşabilirsiniz.
Tüm sorularınızı iletişim sayfasındaki formu kullanarak ya da linke tıklayarak Whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz.
Ne tür çene bozuklukları vardır?
En yaygın görülen çene bozukluğu; doğuştan çenenin yüze oranla küçük, geride ya da asimetrik bir yapıda oluşudur. Yaşa bağlı olarak çenenin hatlarını kaybetmesi, çene dokusunun zayıflaması, çenenin fazla kıvrımlanması da bir diğer çene problemidir. Ayrıca kaza veya travmalar sonucu oluşan doku kayıpları, deformasyonlar da yaygın olarak rastlanan çene estetiği sorunlarına neden olmaktadır.
Dolgu uygulaması çeneyi nasıl düzeltir?
Çenedeki hacim kayıplarını gidererek, belirsiz olan hattı ve köşeleri belirginleştirir. Geride veya çökük olan bölgeleri doldurur. Erkeklerde daha geniş ve keskin bir çene alt çizgisi oluşturarak daha güçlü, maskülen bir görünüme olanak sağlar.
Çene dolgusunda kullanılan malzeme nedir?
Çene dolgusunda en sık kullanılan malzeme, yüzdeki diğer dolgularda tercih edilen ve vücudumuzda doğal olarak bulunan hyalüronik asit bazlı malzemedir. Bunu dışında kişinin kendi bedeninden liposuction yöntemiyle alınan yağ dokusu veya kök hücre destekli yağ dokusudur.
Uygulama nasıl yapılır?
Hyalüronik asit bazlı malzemenin kullanıldığı dolgu, diğer yüz dolguları gibi, uygulama öncesi anestezik kremlerin sürüldüğü ve acısız, kısa süren bir işlemdir. Yağ enjeksiyonu veya kök hücre dolgusunun tercih edildiği durumlarda prösedür daha uzun süreli aşamalar içerir.
Yağ dolgusunun kullanılacağı durumlarda; kişiden liposuction yöntemi ile basen veya karın bölgesinden yağ dokusu alınır. Sonrasında bu doku uygulamayı yapacak plastik cerrah tarafından yüze enjekte edilecek forma getirilir ve uygulama son aşamada yapılır. Kök hücrelerin çoğaltılması yolu ile yapılacak olan dolgularda ise hastadan alınan yağ Sağlık Bakanlığı onaylı kök hücre laboratuvarına gönderilir. Burada 3-6 hafta kadar, hücrenin üremesi beklenir. İstenilen hücre sayısına ulaşıldığında kişiye dolgu uygulaması yapılır.
Çene dolgusu uygulaması nasıl bir uzmanlık gerektirir?
Hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamaları estetik cerrah, dermatolog ya da medikal estetik uzmanı tarafından yapılabiliyorken, diğer iki uygulama; yağ dokusu ve kök hücre dolguları sadece plastik cerrahlar tarafından yapılabilir.
Çene dolgusunun kalıcılığı ne kadar sürer?
Kalıcılığı da uygulanan dolgu yöntemlerine göre değişiklik gösterir. Hyalüronik asit bazlı uygulamalarda dolgunun etkisi 6 ila 12 ay kadar sürerken, yağ dokusu dolgusu 2-3 yıl, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ise 5 yıl süreyle etkisini korur.
Uygulama sonrası ne zaman sosyal yaşama dönülebilir?
Hyalüronik asit bazlı uygulamalarda kişi işlem sonrasında hemen sosyal yaşamına dönebilir. Diğer iki uygulamanın iyileşme süresi bir iki haftayı bulacak kadar görece uzundur. Çünkü bu yöntemler kullanıldığında yüzde ödem, morarma gibi yan etkiler görülür.