Botoks
Herkesin dilinde, herkesin yüzünde! Botoksu artık duymayan, bilmeyen ve hatta denemeyen kalmadı belki de.Ama bildiklerimiz ne kadar doğru ya da botoksun kapsamını ne kadar iyi biliyoruz?
Artık çoğumuzun duyduğu ve denediği bir uygulama olan botoks, bazen yanlış anlamda kullanılıyor, bazen de kapsamı, nelere hizmet ettiği tam olarak bilinmediğinden haksızlığa uğruyor! Estetik olarak kullanıldığı pek çok bölgenin yanında botoks, farklı sorunlara da yanıt bulan bir buluş. Aşırı terleme, diş gıcırdatma, migren gibi sorunların tedavisinde etkin çözümler sunan botoksun, sahip olduğu ün ise tabii ki estetik çözümlerinden geliyor. Estetik olarak botoksun temel işlevi, kırışıklıkların, derin çizgilerin giderilmesi. Yüzün pek çok bölgesinde uygulanabiliyor.
Ankara botox fiyatı öğrenin & sorularınızı iletin
2023 yılında Ankara botox fiyatı öğrenmek, botox hakkında bilgi almak, aklınıza takılan soruları sormak ya da uygulamanın size uygun olup olmadığını danışmak için 0532 665 5315 numaralı telefonlardan mesai saatlerinde bize ulaşabilirsiniz.
Tüm sorularınızı iletişim sayfasındaki formu kullanarak ya da linke tıklayarak Whatsapp üzerinden bize iletebilirsiniz.
Estetik sorunlara nasıl çözümler sunuyor?
Botolinum toksinin kısaltmasından adını alan botoks, mimik yaptığımız kasları geçici olarak durdurarak, bu mimiklerden kaynaklanan kırışıklık ve çizgilerin yok edilmesini sağlıyor.
Yüzde uygulandığı bölgeler nerelerdir?
- Kaş arası
- Alın
- Göz çevresi
- Burun yanı
- Boyun
- Dudak üstü
Botoks uygulaması bu bölgelerde, mimiklerimizden kaynaklanan derin çizgilerin görünümünü büyük ölçüde giderirken, kırışıklıklar, ince çizgilerin tümüyle yok edilmesini sağlıyor.
Yüze verdiği ifade nasıl oluyor? Büyük ve yapay bir değişim yaratıyor mu?
Botoks uygulaması, yüzün anatomik yapısına uygun olarak yapıldığı takdirde, uygulama etkilerinin başlamasıyla birlikte yüzde daha canlı, daha dinç ve parlak bir görünüm dikkat çekiyor. Yüzün genel yapısı kesinlikle değişmiyor.
Yüzümüzün yapısına uygun yapılacağından nasıl emin olabiliriz?
Botoks, basit ve yaygın olarak yapılan bir uygulama olmasına karşın, uygulamayı yapan kişinin kesinlikle alanında uzman bir hekim olmasını gerektiren spesifik bir uygulamadır. Yüzün anatomisini iyi bilen, estetik bakışı gelişmiş uzman hekimlerce yapılması, yüzün doğallığını koruyarak gençleşme elde edebilmek için çok önemli.
Botoksun kalıcılığı ne kadardır?
Botoks uygulamasının kalıcılığı; uygulama yapılan kişinin yaşına, cilt dokusuna, çizgilerin derinliğine ve uygulanan botoks miktarına göre değişir. Genellikle 6 aylık süren bir kalıcılığı vardır.
Botoks uygulaması nasıl yapılır?
Kişinin mimik yaptığında çizgilerin oluştuğu bölgeler belirlenir. Kırışıkların derecesi ve cilt dokusuna göre uygulanacak miktar saptanır. Uygulama öncesi bölgeye anestezik kremler sürülebilir ancak genellikle buna gerek kalmaz çünkü botoks uygulaması katlanılabilir ölçüde, son derece acısız bir uygulamadır. Belirlenen bölgelere uygun miktarda botolinum toksin enjekte edilerek işlem tamamlanır.
Botoks uygulaması ağrılı mıdır?
Genellikle anestezi kremleri kullanmayı dahi gerektirmeyen, oldukça hafif bir uygulamadır. Kişinin ağrı eşiği çok düşükse ve iğne korkusu varsa uygulama öncesinde anestezik kremler tercih edilebilir.
Botoks etkisi ne zaman başlar?
Botoks etkisini birkaç gün içinde göstermeye başlar. İki hafta sonunda botoks etkisini tam olarak gözlemleyebilirsiniz.
Botoksu ne sıklıkta yaptırmak gerekir?
Etkinin geçtiğini hissettiğinizde uygulamayı tekrarlamanızda hiçbir sakınca yoktur. Ortalama altı ayda bir yenilenmesi botoks etkisini artıracak ve kırışıklıkların derinleşmesini önleyecektir.
Aşırı terleme sorununda botoks nasıl çalışır?
Avuç içlerimiz ve koltuk altlarımız bazen normalden fazla terleyerek günlük yaşantımızı zora sokar. Botoks uygulaması, ter bezlerinin sinir uçlarıyla arasındaki iletişimi keserek, terlemeyi durdurur. Yani yine belirli kasların hareketlerini durdurma yoluyla sonuca varılır.
Diş gıcırdatma sorununu nasıl çözer?
Botoks yine aynı prensiple, çenemizde dişlerimizin hareketini sağlayan belirli kasların çalışmasını dondurur. Böylece uykuda veya istemsizce çalıştırdığımız, kendimizi sıktığımız kaslar hareketsiz kalır.